Планшетні ПК є оптимальним рішенням для мандрівників. Вони легкі, компактні та забезпечують необхідний рівень продуктивності для комунікації, офісної роботи й мультимедійних розваг. Крім того, сучасні моделі оснащені корисними додатковими функціями.

У цій статті ми представляємо увазі читачів актуальний рейтинг цих девайсів, створений з урахуванням ключових критеріїв — якість екрану, обчислювальна потужність, мобільність та автономність. Сподіваємося, що стислий опис планшетів від топових виробників допоможе тим, хто має намір купити планшет в Україні.

Планшети для подорожей

1. Samsung Galaxy Tab Active 8.0

Планшет від південнокорейського техногіганта підходить для використання в туристичних походах і подорожах водним транспортом. Гумовий футляр захищає пристрій від впливу погодних умов, а також дає змогу зручно тримати його в одній руці. Невелика вага (400 г) робить його дуже портативним.

Завдяки міцним матеріалам та топовій якості складання корпус витримує падіння на жорстку поверхню із висоти до 1 метра. Екстремальне спрямування моделі підкреслюють стандарт вологозахисту IP67 (можна використовування під час купання) і широкий діапазон робочих температур: від -20 до +60°С.

4-ядерний процесор, що працює із частотою 1,2 ГГц, забезпечує гідну продуктивність в умовах багатозадачності. Акумулятор на 4450 мА·г забезпечує до двох діб безперервної роботи в автономному режимі. Є вбудований модуль GPS.

2. Apple iPad mini

Високопродуктивний та легкий (вага — 340 г) девайс від «яблучного» бренду. Оскільки планшет не має стандарту захисту, для безпечного використання потрібен водонепроникний протиударний чохол. Характерною особливістю Айпадів є витончений фірмовий дизайн із тонким корпусом та рамками.

Яскравий дисплей має діагональ 8 дюймів, контент на ньому добре видимий навіть під прямими сонячними променями. Акумулятор дає змогу пропрацювати без підзаряджання до 10 годин. В операційній системі iOS є спеціальні функції та застосунки для туристів: геолокація iNavX на базі GPS, брендові сервіси прогнозу погоди та новин, універсальний медіапрогравач зі зручним інтерфейсом.

Рейтинг планшетів для подорожей

3. Sony Xperia Z4

Завдяки надійному вологозахисту планшети від Sony користуються попитом серед мандрівників і туристів. Корпусу представленої моделі присвоєний стандарт IP68, який дає змогу безпечно користуватися пристроєм на вулиці під час рясного дощу.

10-дюймовий барвистий екран робить планшет Xperia Z4 відмінним варіантом для перегляду відео та мобільного геймінгу. Гідний рівень продуктивності забезпечує чіпсет Qualcomm Snapdragon 810 із 8 ядрами.

Режим енергозбереження Stamina дає змогу працювати в автономному режимі до одного тижня. Девайс оснащений модемом LTE та високоточною GPS-навігацією. Важить він менше 400 грамів, що означає відмінну мобільність.

Корисні програмні інструменти

Для швидкого пошуку житла, харчування і цікавих турів мандрівникам рекомендується встановити такі застосунки: Trivago, Airbnb, TripAdvisor, TouristEye, LocalEats.